Allerede nu begynder spædningerne i luften at vise sig ved Heimdalsvej forud for den antimuslimske demonstration. En lokalt arrangeret moddemonstration vil dog trække luften ud af mulige konfrontationer ved at arrangere fælles kaffe og hygge, mens Stram Kurs' demonstration står på.

Allerede nu begynder spædningerne i luften at vise sig ved Heimdalsvej forud for den antimuslimske demonstration. En lokalt arrangeret moddemonstration vil dog trække luften ud af mulige konfrontationer ved at arrangere fælles kaffe og hygge, mens Stram Kurs' demonstration står på.

Kiosk-ejer efter trusler: Vi har intet med demo at gøre

Lokale bebuder hygge-svar, når en anti-muslimsk demonstration finder sted ved Heimdalsvej

Af
Henrik Gregersen

Egentlig var det bare et ubetydeligt billede, der skulle vise læserne, hvor Rasmus Paludans kontroversielle anti-muslimske demonstration kommer til at finde afsted.

Men bølgerne går tilsyneladende allerede nu så højt i området, at det har skabt problemer.

For på billedet kan man se Elite-købmandens logo. Og det har fået reaktionerne til at vælte ned over indehaver Madhuri Khosla, fordi beboere i området uden at læse teksten har koblet butikkens logo med den bebudede demonstration. Og det har ifølge Madhuri Khosla ført til adskillige reaktioner - og sågar trusler.

"Tirsdagen var virkelig ubehagelig at komme igennem. Derfor er det også vigtigt for mig at sige, at vi ikke har noget at gøre med demonstrationen. Vi har muslimske kunder og vi har danske kunder, og vi er glade for alle. Vi blander os ikke i politik på nogen som helst måde," slår hun fast overfor Lokalavisen.

Hygge som modstand

Og Madhuri Khosla er langt fra den eneste, der har mærket, at Rasmus Paludans demonstration vækker stærke følelelser hos folk.

Derfor har Lisbeth Jensen og Charlotte Drue taget initiativ til en moddemonstration, der skal afvikles ved blokken overfor gymnasiet. Her skal der hygges, drikkes kaffe og spises kage:

"Min første reaktion var, at så måtte jeg hellere holde mig væk, fordi der ville blive ballade. Min anden tanke var 'Fandeme nej. De ting, der er sket ved nogle af hans andre demonstrationer, skal ikke ske i min by. Så derfor er planen, at mens han render rundt og skaber sig, så samler vi sorthårede og leverpostejsfarvede til et hyggeligt arrangement," siger Lisbeth Jensen og fortsætter:

"Det må ikke ske, at en ung i vrede og frustation kaster den første sten. Han må ikke få ret i sine udtalelser. Så mandag og torsdag ringer vi på dørklokkerne på Heimdalsvej. Budskabet er, at vi skal holde sammen, og at vi ikke vil have ballade i vores by."

Ifølge Lisbeth Jensen er der i løbet af de første 14 timer, siden mod-arrangementet blev offentliggjort, kommet 41 tilmeldinger, og 119 har vist interesse for at deltage i kagespisning og hygge.

Publiceret 16 August 2018 00:00

SENESTE TV

Barok i kirken

Onsdag den 3. juli lyder der velklingende barokmusik, som kan nydes i de helt rigtige omgivelser under Skibby Kirkes store hvælv, der gengiver stemningen og atmosfæren i musikken helt tæt på publikum.

Koncerten begynder klokken kl. 19.30, og du kan høre et helt nyt program med Bachs berømte Dobbeltkoncert for fløjte, barokviolin og cembalo, Vivaldis koncert "L'estro armonico” – Den harmoniske have, Couperins "Le Tic Toc Choc" – Vækkeuret, der løb løbsk! og ikke nok med det - Daquins "Le coucou" Gøgen, der ikke ville holde op med at kukke!

Programmet spilles af den italienske barokviolinist Roberto Falcone, fløjtenisten Mogens Friis og den svenske cembalist Anders Danman. Alle tre musikere er af international klasse med omfattende koncertvirksomhed både i Skandinavien og det øvrige Europa.