Allerede nu begynder spædningerne i luften at vise sig ved Heimdalsvej forud for den antimuslimske demonstration. En lokalt arrangeret moddemonstration vil dog trække luften ud af mulige konfrontationer ved at arrangere fælles kaffe og hygge, mens Stram Kurs' demonstration står på.

Allerede nu begynder spædningerne i luften at vise sig ved Heimdalsvej forud for den antimuslimske demonstration. En lokalt arrangeret moddemonstration vil dog trække luften ud af mulige konfrontationer ved at arrangere fælles kaffe og hygge, mens Stram Kurs' demonstration står på.

Kiosk-ejer efter trusler: Vi har intet med demo at gøre

Lokale bebuder hygge-svar, når en anti-muslimsk demonstration finder sted ved Heimdalsvej

Af
Henrik Gregersen

Egentlig var det bare et ubetydeligt billede, der skulle vise læserne, hvor Rasmus Paludans kontroversielle anti-muslimske demonstration kommer til at finde afsted.

Men bølgerne går tilsyneladende allerede nu så højt i området, at det har skabt problemer.

For på billedet kan man se Elite-købmandens logo. Og det har fået reaktionerne til at vælte ned over indehaver Madhuri Khosla, fordi beboere i området uden at læse teksten har koblet butikkens logo med den bebudede demonstration. Og det har ifølge Madhuri Khosla ført til adskillige reaktioner - og sågar trusler.

"Tirsdagen var virkelig ubehagelig at komme igennem. Derfor er det også vigtigt for mig at sige, at vi ikke har noget at gøre med demonstrationen. Vi har muslimske kunder og vi har danske kunder, og vi er glade for alle. Vi blander os ikke i politik på nogen som helst måde," slår hun fast overfor Lokalavisen.

Hygge som modstand

Og Madhuri Khosla er langt fra den eneste, der har mærket, at Rasmus Paludans demonstration vækker stærke følelelser hos folk.

Derfor har Lisbeth Jensen og Charlotte Drue taget initiativ til en moddemonstration, der skal afvikles ved blokken overfor gymnasiet. Her skal der hygges, drikkes kaffe og spises kage:

"Min første reaktion var, at så måtte jeg hellere holde mig væk, fordi der ville blive ballade. Min anden tanke var 'Fandeme nej. De ting, der er sket ved nogle af hans andre demonstrationer, skal ikke ske i min by. Så derfor er planen, at mens han render rundt og skaber sig, så samler vi sorthårede og leverpostejsfarvede til et hyggeligt arrangement," siger Lisbeth Jensen og fortsætter:

"Det må ikke ske, at en ung i vrede og frustation kaster den første sten. Han må ikke få ret i sine udtalelser. Så mandag og torsdag ringer vi på dørklokkerne på Heimdalsvej. Budskabet er, at vi skal holde sammen, og at vi ikke vil have ballade i vores by."

Ifølge Lisbeth Jensen er der i løbet af de første 14 timer, siden mod-arrangementet blev offentliggjort, kommet 41 tilmeldinger, og 119 har vist interesse for at deltage i kagespisning og hygge.

Publiceret 16 August 2018 00:00

SENESTE TV

Året er startet godt for FC Fjordbold.

Lørdag eftermiddag vandt holdet igen, og har nu hentet fuld gevinst i begge kampe hidtil i 2019.

Men hvor sidste uges 6-1 sejr mod Albertlund IF blev hentet med flot spil og relativt overbevisende, så var der mere mudder i maskineriet i dagens hjemmekamp mod Nørrebro Futsal.

Møllegaardhallen dannede en flot ramme om kampen, og fra start lignede det igen, at Fjordbold ville spadsere sig til en overbevisende sejr, da man allerede efter tre minutters spil var foran 2-0 på mål af henholdsvis Brian Mengel og Marco Aurelio.

Men herfra mistede Fjordbold lidt gnisten og gæsterne spillede sig fint ind i kampen. På få minutter midt i første halvleg fik de også scoret to mål, og således kom gæsterne på omgangshøjde. På dette tidspunkt var kampen meget lige og bølgede frem og tilbage.

Kort før pausen fik hjemmeholdet så et vigtigt rygstød, da Marco Aurelio fik scoret til 3-2. Målet var til gengæld værd at vente på.

Brian Mengel spurtede frem i venstre side, hvorefter han spillede på tværs til Marco Aurelio, der med et elegant chip fik bolden over keeperen og i nettet.

I anden halvleg var Fjordbold fortsat ikke sprudlende som til at starte med, men de fik lukket mere ned for gæsterne, der havde vanskeligere ved at komme til afslutninger end i første halvleg.

Mål blev der ikke scoret mange af, og hjemmeholdet tillod sig endda at misse et straffespark undervejs. Men en af kampens store oplevelser var ligesom sidst Brian Mengel – og han fik lidt ro på holdet og hjemmepublikummet med målet til 4-2.

I kampens allersidste minut kom så også Morten Hauglund på scoringslisten, og dermed sluttede det 5-2. Et resultat, der får sejren til at fremstå mere overbevisende end den i virkeligheden var.

Skarphed og koncentration bliver to vigtige fokusområder, når FC Fjordbold spiller igen i den kommende weekend. Der venter nemlig København Futsal, som netop nu indtager 1. pladsen i Liga Øst. København har fortsat ikke tabt, men Fjordbold kan hænge optimismen på det faktum, at den omvendte kamp sluttede 4-4, og hvor Fjordbold i den grad var ovenpå flere gange undervejs.