Politiet:

’Vær forsigtig når du handler på nettet’

Af
Af Birgitte Masson

To gange inden for få dage, har politiet fået anmeldelser fra borgere der er blevet snydt, når de har handlet på nettet. I et tilfælde havde en 32-årig mand fra Slangerup købt en vare gennem DBA og betalt 2.800 kroner ved at overføre via mobile-pay.

Imidlertid hørte han intet fra sælger, efter han havde betalt. Med andre ord modtog han aldrig sin vare.

I Jægerspris havde en 63-årig mand gennem annonceavisen Gul og Gratis købt en Apple Tv boks for 650 kroner. Her var der ligeledes ingen forbindelse til sælger, så snart køber havde overført pengene, og køber modtog aldrig sin vare.

“Vær forsigtig med hvem I handler med. Er de troværdige? Forsøg at få mest mulig information om, hvem man handler med, inden man overfører pengene,” siger politikommissær og leder af driftscenter Station Vest Dyre Sønnicksen.

Publiceret 28 May 2018 00:00

DEBAT: Træer skal redde klimaet – i Frederikssund fælder man dem!

DEBAT Klimaudfordringen er en af vor tids største problemstillinger, og mere skov på jordkloden vil i fremtiden spille en væsentlig rolle for reduceringen af CO2.

2015, 2016, 2017 og 2018 er som de varmeste år målt nogensinde en direkte konsekvens af klimaforandringerne og kræver handling. CO2-udledningen må reduceres og CO2 trækkes ud af luften ved bevaring og nyplantning af skov, da skove er det mest effektive middel til at opsuge drivhusgasser.

FN anbefaler, at der plantes mere skov i verden for at opsamle CO2, så skov spiller en nøglerolle, hvis globale klimamål skal nås.

Herhjemme kulminerer kampagnen ”Plant et træ” med et tv-show lørdag d. 14/9 2019, hvor målet er at plante 1 million træer i Danmark.Danmark er et af de lande i Europa, som har relativt mindst skov. Med kun 14% er det af særligt stor vigtighed, at eksisterende skov i Danmark bevares, og ny skov etableres. Det forekommer derfor paradoksalt, at Frederikssund Kommune tillader fældning af skoven ved Thorstedlund for at give plads til højhusbyggeri, mens resten af Danmark og andre lande går i modsat retning.

I årevis har man i Frederikssund fældet træer med hård hånd, så der i dag er væsentlig mindre skovvækst tilbage end tidligere, uagtet at netop natur er trækplaster for tilflyttere, som man angler så meget efter.

Det er ingen kunst at ødelægge naturen og opføre betonmastodonter pga. kortsigtede økonomiske hensyn.

Det er derimod en kunst at bevare naturen for eftertiden, så jeg skal bede Byrådet se med alvor på fældning af skoven ved Thorstedlund og understrege, at den er uigenkaldelig! Et gabende grimt ar i fjordskråningen fyldt ud af betonbyggeri vil for evigt stå som en skamstøtte over beslutningstagerne i kommunen.

Lad såvel skov som dyreliv på Thorstedlund leve!