En redningshelikopter hang under aktionen i luften og lyste vandet op. Til alt held var kvinden dog svømmet i land.

En redningshelikopter hang under aktionen i luften og lyste vandet op. Til alt held var kvinden dog svømmet i land.

Redningsaktion i fjord afblæst:

Kvinde svømmede i land

Nordsjællands Politi måtte sent torsdag aften iværksætte en større redningsaktion, efter en anmeldelse om, at en kvinde var forsvundet i vandet i Roskilde Fjord.

Kort efter klokken 23:30 kunne vagtchefen hos Nordsjællands Politi dog overfor Lokalavisen oplyse, at den 38-årige kvinde var blevet fundet i live, og at man derfor var i færd med at afblæse aktionen.

"Der er tale om en kvinde og en mand, der har været ude at sejle, og på en eller anden måde er hun altså endt i vandet. Nu skal vi have klarlagt, hvad der er sket," konstaterer han.

Fra Forsvarets Operationscenter blev der sendt en redningshelikopter i luften for at søge efter kvinden.

Men det viste sig at være overflødigt. Kvinden var nemlig selv svømmet i land efter en sejltur:

Vagtholdsleder ved Forsvarets Operationscenter, Ole Theill Sørensen, oplyser til eb.dk,  at kvinden havde planlagt, at hun ville svømme fra båden og ind på land.

Men da kvinden ikke længere kunne ses af den mandlige skipper, valgte manden at slå alarm.

"Personen ombord på skibet kunne se hende svømme et stykke vej. Efter kort tid kunne han ikke se hende længere og slog alarm. Vi reagerer ved at sende en redningshelikopter derop, fordi tiden er meget knap i situationen. Heldigvis er hun selv kommet ind til stranden," siger Ole Theill Sørensen til eb.dk

 

Publiceret 10 May 2018 23:25

SENESTE TV

Mindeord for Hartvig Sørensen

MINDEORD Der er vikinger, som svinger sværdet, og så er der vikinger, som kan fortælle historier og underholde. Hartvig Sørensen hører til blandt de sidste. Nu blæser Heimdal i hornet, så det kan høres fra fjord til fjord, for nu kommer der blus under de gode historier i Asgård. Endnu en viking er draget ud på sin sidste færd. Hartvig Sørensen sov ind med familien omkring sig tirsdag den 19. marts 84 år gammel.

Hartvig og Lisanne har været med i Vikingespillet siden 1992. Det var datteren Malene, der plagede om at være med, selvom både Lisanne og Hartvig ikke var interesseret i at være med i Vikingespillet, men der var familie og gode venner i Vikingespillet, som overtalte dem, og med et var den lille familie dybt engageret.

Hartvig var gøgler i sine unge dage og rejste rundt med cirkus, hvor han var arbejdsmand og blandt andet passede de vilde kattedyr. Hartvig spillede også med i et band som yngre. Så det var måske ikke så mærkeligt, at Vikingespillet alligevel endte med at blive en stor del af hans liv igennem de sidste 25 år.

Hvor der er vilje, er der vej, og for Hartvig skulle hans vikingeliv ikke begrænses. Så da Hartvig ikke længere gik så godt, og derfor ikke kunne gå på scenen længere, blev han vagt bag scenen, hvor han var med til at sikre, at ingen uvedkommende gik ind bag scenen, og på den måde var Hartvig viking til det sidste.

Hartvig var ikke en viking, der gik stille med dørene, for Hartvig kunne underholde og fortælle gode historier, og han kunne sende kække bemærkninger efter dem, som han holdt af. Hartvig var i flere år en yderst efterspurgt guide i Vikingespillet, for det var ikke kedeligt at være på Hartvigs rundvisningshold, og der var publikummer, som specifikt bad om at blive guidet af Hartvig. Måske var Hartvigs force, at han gav sin egen fortolkning af både Vikingespil og Vikingetid, og så kunne han altid krydre fortællingen med nogle gode historier og vittigheder - og han fornyede sig hvert år.

I forestillingerne var Hartvig som oftest aktør (statist), men han har også haft enkelte roller. Den mest kendte rolle var som Kong Adils i Rolf Krake i 1996. En rolle han ifølge dronningen, der spillede hans hustru i forestillingen, var meget stolt af. Hartvig har også været statist i flere danske spillefilm blandt andet i filmen om Grev Axel, hvor han havde en enkelt replik som portvagt.

Hartvig var ikke kun et kendt ansigt i Vikingespillet. Hartvig kørte igennem mange år taxa i Frederikssund, og før det var det lastbil og bus. Hartvig kunne lide livet på vejene, hvor han helt sikkert har mødt mange mennesker, der har nydt godt af hans vittigheder og gode humør. Hartvig var nærværende, et lunt og godt menneske, der i festligt lag gerne gav den på tangenterne på elorgelet.

Så kære vikinger i Asgård, gamle venner fra vikingehytten Tjalfe, der allerede er draget til Asgård, nu kommer Hartvig til jer - en familiefar, en gøgler, en humoristisk historiefortæller, en ven og en viking af hjertet. Skænk mjøden og læg en brændeknude på bålet.

Æret være Hartvigs minde – år og fred.

Camilla Dupont, Formand for Frederikssund Vikingespil

Hartvig Sørensen bisættes tirsdag den 26. marts kl. 12.30 fra Græse kirke.