Udenlandske mænd ville snyde handlende:

Varetægtsfængsles for forsøg på bedrageri

Fire udenlandske mænd blev anholdt efter at have skabt utryghed i Frederikssunds Askelundscenter. De er nu varetægtsfængslet indtil 9. maj

Af
Af Birgitte Masson

Flere opmærksomme borgere kontaktede politiet onsdag ved middagstid, efter de havde lagt mærke til fire mænd med en mistænkelig adfærd.

De fire mænd, som kørte rundt i en blå stationcar med udenlandske nummerplader, blev bl.a. spottet ved Jem og Fix, Silvan og Stark i Frederikssunds Askelundscenter.

“De fortalte folk, at de kom fra Dansk Handicapforbund, og lod som om de var døvstumme. De holdt et stykke papir frem, hvor der stod, at de samlede penge ind,” fortæller Henriette Døssing fra Nordsjællands Politis presseafdeling.

En politipatrulje blev sendt til området, hvor det lykkedes at få fat på de fire mænd. Her viste det sig, at to af dem var under 18 år. De var alle af rumænsk afstamning, en af dem med bopæl i Tyskland.

De blev anholdt, sigtet for forsøg på bedrageri og fremstillet i Grundlovsforhør ved Retten i Hillerød, hvor dommeren valgte at varetægtsfængsle dem indtil den 9. maj. Det oplyser anklager ved Nordsjællands Politi Christina Grue til Lokalavisen.

Opdateret

Publiceret 26 April 2018 00:00

SENESTE TV

DEBAT: Skolepolitikken er i vejen for vores børn, folkeskole og Vinge

Fra 6. klasse skal eleverne på Ådalens Skole danne nye klasser, da de samtidig skal vælge linier med et særligt fokus.

De nuværende fire 5. klasser på skolen er overfyldte med med 25 til 27 elever pr. klasse, da de siden skolestarten er vokset med ca. en elev pr. klasse hvert år.

Derfor er det oplagt, at man efter sommerferien fordeler eleverne i fem klasser i stedet fire. Derved ville klasserne ligge tæt op af gennemsnittet for både Frederikssund Kommune og Danmark i øvrigt, og der ville være plads til nye elever, som flytter ind i Ådalens Skoles skoledistrikt, som jo dækker både byggeriet ved den gamle Oppe Sundby Skole og ikke mindst Vinge.

Men nej, byrådets uddannelsesudvalg har sagt ”nej” til at forsøge at finde pengene en ekstra klasse, efter at over 100 forældre på årgangen støttede en henvendelse til udvalget, der forklarede behovet for fem klasser efter sommerferien.

Skolen må godt lave fem klasser, men den får kun økonomi til fire.

Konsekvensen af, at vi ikke prioriterer folkeskolen, rammer flere steder.

Det går naturligvis hårdt ud over eleverne, som allerede nu lider under de store klasser, der proppes ind lokaler, der ikke bygget til 27 elever, mens lærerkontakten og mulighederne for at levere den diffentierede undervisning, som eleverne har krav på, bliver minimal.

Men vi er også nødt til at erkende, at skolepolitikken står i vejen for, at skolen kan tiltrække de lærere som den pt. mangler.

Det er ganske enkelt ikke gode arbejdsvilkår for en lærer at skulle undervise en overfyldt klasse med 27 elever.

Og så rammer det naturligvis også kommunens smertensbarn - Vinge.

Man må spørge sig selv hvor attraktivt det er at flytte til Vinge, hvis sønnike skal klemmes ind i distriksskolen som elev nr. 28 eller 29?