Udenlandske mænd ville snyde handlende:

Varetægtsfængsles for forsøg på bedrageri

Fire udenlandske mænd blev anholdt efter at have skabt utryghed i Frederikssunds Askelundscenter. De er nu varetægtsfængslet indtil 9. maj

Af
Af Birgitte Masson

Flere opmærksomme borgere kontaktede politiet onsdag ved middagstid, efter de havde lagt mærke til fire mænd med en mistænkelig adfærd.

De fire mænd, som kørte rundt i en blå stationcar med udenlandske nummerplader, blev bl.a. spottet ved Jem og Fix, Silvan og Stark i Frederikssunds Askelundscenter.

“De fortalte folk, at de kom fra Dansk Handicapforbund, og lod som om de var døvstumme. De holdt et stykke papir frem, hvor der stod, at de samlede penge ind,” fortæller Henriette Døssing fra Nordsjællands Politis presseafdeling.

En politipatrulje blev sendt til området, hvor det lykkedes at få fat på de fire mænd. Her viste det sig, at to af dem var under 18 år. De var alle af rumænsk afstamning, en af dem med bopæl i Tyskland.

De blev anholdt, sigtet for forsøg på bedrageri og fremstillet i Grundlovsforhør ved Retten i Hillerød, hvor dommeren valgte at varetægtsfængsle dem indtil den 9. maj. Det oplyser anklager ved Nordsjællands Politi Christina Grue til Lokalavisen.

Opdateret

Publiceret 26 April 2018 00:00

SENESTE TV

Året er startet godt for FC Fjordbold.

Lørdag eftermiddag vandt holdet igen, og har nu hentet fuld gevinst i begge kampe hidtil i 2019.

Men hvor sidste uges 6-1 sejr mod Albertlund IF blev hentet med flot spil og relativt overbevisende, så var der mere mudder i maskineriet i dagens hjemmekamp mod Nørrebro Futsal.

Møllegaardhallen dannede en flot ramme om kampen, og fra start lignede det igen, at Fjordbold ville spadsere sig til en overbevisende sejr, da man allerede efter tre minutters spil var foran 2-0 på mål af henholdsvis Brian Mengel og Marco Aurelio.

Men herfra mistede Fjordbold lidt gnisten og gæsterne spillede sig fint ind i kampen. På få minutter midt i første halvleg fik de også scoret to mål, og således kom gæsterne på omgangshøjde. På dette tidspunkt var kampen meget lige og bølgede frem og tilbage.

Kort før pausen fik hjemmeholdet så et vigtigt rygstød, da Marco Aurelio fik scoret til 3-2. Målet var til gengæld værd at vente på.

Brian Mengel spurtede frem i venstre side, hvorefter han spillede på tværs til Marco Aurelio, der med et elegant chip fik bolden over keeperen og i nettet.

I anden halvleg var Fjordbold fortsat ikke sprudlende som til at starte med, men de fik lukket mere ned for gæsterne, der havde vanskeligere ved at komme til afslutninger end i første halvleg.

Mål blev der ikke scoret mange af, og hjemmeholdet tillod sig endda at misse et straffespark undervejs. Men en af kampens store oplevelser var ligesom sidst Brian Mengel – og han fik lidt ro på holdet og hjemmepublikummet med målet til 4-2.

I kampens allersidste minut kom så også Morten Hauglund på scoringslisten, og dermed sluttede det 5-2. Et resultat, der får sejren til at fremstå mere overbevisende end den i virkeligheden var.

Skarphed og koncentration bliver to vigtige fokusområder, når FC Fjordbold spiller igen i den kommende weekend. Der venter nemlig København Futsal, som netop nu indtager 1. pladsen i Liga Øst. København har fortsat ikke tabt, men Fjordbold kan hænge optimismen på det faktum, at den omvendte kamp sluttede 4-4, og hvor Fjordbold i den grad var ovenpå flere gange undervejs.