Udenlandske mænd ville snyde handlende:

Varetægtsfængsles for forsøg på bedrageri

Fire udenlandske mænd blev anholdt efter at have skabt utryghed i Frederikssunds Askelundscenter. De er nu varetægtsfængslet indtil 9. maj

Af
Af Birgitte Masson

Flere opmærksomme borgere kontaktede politiet onsdag ved middagstid, efter de havde lagt mærke til fire mænd med en mistænkelig adfærd.

De fire mænd, som kørte rundt i en blå stationcar med udenlandske nummerplader, blev bl.a. spottet ved Jem og Fix, Silvan og Stark i Frederikssunds Askelundscenter.

“De fortalte folk, at de kom fra Dansk Handicapforbund, og lod som om de var døvstumme. De holdt et stykke papir frem, hvor der stod, at de samlede penge ind,” fortæller Henriette Døssing fra Nordsjællands Politis presseafdeling.

En politipatrulje blev sendt til området, hvor det lykkedes at få fat på de fire mænd. Her viste det sig, at to af dem var under 18 år. De var alle af rumænsk afstamning, en af dem med bopæl i Tyskland.

De blev anholdt, sigtet for forsøg på bedrageri og fremstillet i Grundlovsforhør ved Retten i Hillerød, hvor dommeren valgte at varetægtsfængsle dem indtil den 9. maj. Det oplyser anklager ved Nordsjællands Politi Christina Grue til Lokalavisen.

Opdateret

Publiceret 26 April 2018 00:00