18-årig mand fik sigtelser på stribe

En 18-årig mand blev natten til torsdag standset af politiet på Circle K i Skibby. Det kostede ham en stribe sigtelser

Af
Af Birgitte Masson

Circle K på Hovedgaden i Skibby blev natten til torsdag omdrejningspunktet for en større politisag.

Lidt over midnat blev en 18-årig mand fra Roskilde nemlig anholdt og efterfølgende sigtet for en stribe forhold.

Det viste sig, at han var i besiddelse af tre joints og 5,3 gram hash. En totenschlæger (håndvåben red.) et stk. foldekniv med en bladlængde på 10 cm. Dopingmidler i form af 97 stk. anabolske steroider som lå i en taske i bilens bagagerum. Ydermere blev den 18-årige også sigtet for at køre bil i påvirket tilstand, da en narkotest slog positivt ud for cannabis.

I forbindelse med ransagningen blev en mandlig passager i bilen sigtet for at være i besiddelse af tre joints. Han var fra Lejre og 23 år gammel.

Publiceret 26 April 2018 00:00

SENESTE TV

DEBAT: Skolepolitikken er i vejen for vores børn, folkeskole og Vinge

Fra 6. klasse skal eleverne på Ådalens Skole danne nye klasser, da de samtidig skal vælge linier med et særligt fokus.

De nuværende fire 5. klasser på skolen er overfyldte med med 25 til 27 elever pr. klasse, da de siden skolestarten er vokset med ca. en elev pr. klasse hvert år.

Derfor er det oplagt, at man efter sommerferien fordeler eleverne i fem klasser i stedet fire. Derved ville klasserne ligge tæt op af gennemsnittet for både Frederikssund Kommune og Danmark i øvrigt, og der ville være plads til nye elever, som flytter ind i Ådalens Skoles skoledistrikt, som jo dækker både byggeriet ved den gamle Oppe Sundby Skole og ikke mindst Vinge.

Men nej, byrådets uddannelsesudvalg har sagt ”nej” til at forsøge at finde pengene en ekstra klasse, efter at over 100 forældre på årgangen støttede en henvendelse til udvalget, der forklarede behovet for fem klasser efter sommerferien.

Skolen må godt lave fem klasser, men den får kun økonomi til fire.

Konsekvensen af, at vi ikke prioriterer folkeskolen, rammer flere steder.

Det går naturligvis hårdt ud over eleverne, som allerede nu lider under de store klasser, der proppes ind lokaler, der ikke bygget til 27 elever, mens lærerkontakten og mulighederne for at levere den diffentierede undervisning, som eleverne har krav på, bliver minimal.

Men vi er også nødt til at erkende, at skolepolitikken står i vejen for, at skolen kan tiltrække de lærere som den pt. mangler.

Det er ganske enkelt ikke gode arbejdsvilkår for en lærer at skulle undervise en overfyldt klasse med 27 elever.

Og så rammer det naturligvis også kommunens smertensbarn - Vinge.

Man må spørge sig selv hvor attraktivt det er at flytte til Vinge, hvis sønnike skal klemmes ind i distriksskolen som elev nr. 28 eller 29?