Anklager om løsladelse:

Dødsårsag fortsat ukendt

Volden mod Skibby-hestehandler var ikke i sig selv dræbende, lyder de foreløbige vurderinger

Udsigten til, at en 42-årig kvinde kommer til at tilbringe flere år bag tremmer for døds-vold mod en 10 år ældre mand fra Skibby er efter alt at dømme reduceret drastisk, medmindre der kommer nye lægelige oplysninger frem i sagen.

Kvinden blev tidligere på ugen løsladt efter at have siddet varetægtsfængslet siden begyndelsen af januar - sigtet for grov vold med døden til følge.

Sigtelsen mod kvinden er trods løsladelsen opretholdt, oplyser anklager Margit Wegge til Lokalavisen.

“Men den nøjagtige dødsårsag er fortsat ukendt. Det betyder, at det ikke har været muligt at fastslå, at det er den forøvede vold mod manden, der er årsag til, at han er død,” siger hun til Lokalavisen.

Da kvinden i begyndelsen af januar blev varetægtsfængslet, oplyste Margit Wegge i retten, at kvinden var sigtet for at have tildelt manden spark eller slag i ryggen samt adskillige stik i hovedet og et fem centimer dybt stik i venstre side af ansigtet med et ukendt redskab - eventuelt i kombination med svære forkalkninger af kranspulsårerne som medvirkende årsag til, at han faldt om og døde.

Ifølge Margit Wegge er løsladelsen ikke udtryk for, at sigtelsen mod kvinden er ændret til en mildere voldsparagraf:

“Men kvinden har været fængslet med henvisning til, at hun kunne påvirke efterforskningen. Det kan hun ikke længere, og da der ikke er dokumentation for, at volden er skyld i dødsfaldet, er der ikke længere grundlag for at opretholde fængslingen, Den egentlige efterforskning er afsluttet, og vi afventer nogle yderligere lægelige oplysninger, inden vi tager stilling til en tiltale,”

Ved en række tidligere sager, hvor det efter domstolenes opfattelse ikke har været muligt for gerningsmanden at forudse, at ofret ville dø, er de tiltalte alene blevet dømt for voldens grovhed, og ikke for det følgende dødsfald.

Publiceret 09 February 2018 00:00

SENESTE TV

Mindeord om Knud Lindeløv

Lærer Knud Lindeløv, Frederikssund, blev født d. 25. august 1924 og døde d. 11. november 2018 i sit eget hjem.

Knud Lindeløv havde sin opvækst i Køng Præstegård.

Som uddannet lærer bosatte han sig sammen med sin hustru Aase Lindeløv i Frederikssund, hvor han blev ansat på Falkenborgskolen.

Da Marienlystskolen blev bygget, indgik han fra start af i lærerteamet der. Han underviste bl.a. i matematik, fysisk og kemi, indtil han gik på pension i 1984.

En del kender ham også for de ca. 50 huse, han tegnede og stod for opførelsen af i Frederikssund og omegn. Desuden var Knud i en årrække kirkesanger i Stenløse-Veksø sogn.

Knud Lindeløv efterlader sig 3 børn, 4 svigerbørn, 8 børnebørn og 12 oldebørn.

Knud Lindeløv vil blive husket for sit ihærdige engagement og gåpåmod overfor alskens udfordringer, sit intense nærvær og sin store kærlighed til familien. Æret være hans minde.

Bisættelse fra Frederikssund Kirke lørdag d. 24. november kl. 12.

Inga, Søren og Susanne Lindeløv